Rajčata provensálská
Rajčata jsou potřena směsí z česneku, tymiánu, bazalky, petrželky a strouhanky a zapečené v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 svazekbazalka čerstvá
1 svazekpetrželka kudrnka
1 špetkasůl
1 svazektymián čerstvý
3 polévková lžíceolej
4 stroužekčesnek
4 polévková lžícestrouhanka
4 ksrajčata
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Rajčata opláchněte a napříč rozřízněte.
2.
Česnek utřete se solí, promíchejte s natěmi tymiánu, bazalky a petželky.
3.
Přidejte strouhanku a dvě lžíce oleje.
4.
Směsí potřete rozkrojená rajčata.
5.
Zapékací misku vytřete zbylým olejem a dejte tam rajčata.
6.
Pečte v dobře vyhřáté troubě.
7.
Podávejte je jako přílohu teplá, jako studený předkrm nebo jako zákusek k vínu.
Hodnotit recept: