Langoše
Osmažené placky z kynutého těsto je ochutí buď jen česnekem nebo kečupem a strouhaným sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Do mísy prosijte mouku, rozdrobte doždí, přidejte cukr a 2 lžíce vlažného mléka.
Rozmíchejte a přikryjte a nechte kvásek uprostřed těsta vykynout.
Přidejte rozehřátý prochladly tuk, sůl, žoutky a zbytek vlažného mléka.
Vše zadělejte na vláčné těsto. Poprašte jej moukou, přikryjte a nechte vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozkrojte na stejně velké kousky.
Z každého utvořte placku o průměru asi 15 cm, která má těsto uprostřed slabé a po obvodu však silnější.
Placky klaďte do horkého sádla a po obou stranách dozlatova usmažte.
Langoše podávejte teplé, posypané solí nebo potřené česnekovým octem.
Někdo přidává do těsta škvarky nebo na malé kousky nakrájené uzené maso.
Hodnotit recept: