Šunka po burgundsku
Šunka zalitá omáčkou z cibulek, rajčatového protlaku a žloutku je ochucena muškátovým oříškem a podávána s opečenou bílou vekou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Šunku rozložte do vymazané ohnivzdorné formy, ve které ji budete také podávat.
Nadrobno nakrájené cibulky osmažte na másle dozlatova.
Pak k nim přilijte víno a ocet a nechte povařit.
Když se zhruba polovina vyvaří, zahustěte zbytek smetanou, přidejte rajčatový protlak, strouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl.
Nakonec omáčku zjemníte žloutkem, promíchejte a prolisujte na šunku.
Vše nechte asi 20 minut prohřívat, ale už nevařte.
Podávejte s krajíčky opečené bílé veky nebo s různě upravenou rýží.
Hodnotit recept: