Těstoviny v ostré omáčce
Uvařené těstoviny penne se smíchají s dušenou zeleninou - cibulí, rajčaty, chilli papričkami a žampióny. Ozdobí se strouhaným parmazánem a bazalkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Česnek oloupejte a nasekejte.
Chilli papričky omyjte, zbavte jadérek a najemno je nasekejte.
Žampióny očistěte a pak je nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek. Po chvíli přidejte chilli papričky.
Rajčata slijte z nálevu, nakrájejte je na kousky a dejte též do pánvičky.
Vše osolte a opepřete a 10 minut poduste.
Těstoviny (např. penne) uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejte máslo a žampióny poduste 5 minut a pak je osolte a odstavte z plotny.
Parmazán nastrouhejte.
Těstoviny slijte, propláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
Poté je promíchejte s dušenou zeleninou i houbami, případně vše ještě okořeňte.
Nakonec porce posypte sýrem a ozdobte lístky bazalky.
Jídlo dobře vypadá ozdobené také celými červenými chilli papričkami.
Hodnotit recept: