Kuřecí knedlíčková
Kuřecí maso vařené se zeleninou, podávané s knedlíčk y z vajec, vody, oleje a strouhanky. Zdobíme koprem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Očistěte mrkev, cibuli.
Kuřecí stehna zalijte ve velkém hrnci asi litrem a půl studené vody.
Přidejte mrkev, cibuli, sůl a uveďte do varu.
Pak plamen stáhněte, aby se vývar jen mírně vařil (můžete ho připravit i den předem, stejně jako knedlíčky).
Průběžně odstraňujte bílou pěnu na povrchu.
Po 40 minutách vyjměte kuřecí stehna, odstraňte kůži a maso naloupejte na vlákna (dobře to jde pomocí vidličky).
Kosti vraťte do hrnce a pomalu vařte ještě hodinu a půl.
Na závěr polévku přeceďte a dosolte a opepřete.
Knedlíčky: Vejce, vodu a olej promíchejte.
Přidejte strouhanku, osolte a propracujte.
Zabalte do fólie a uložte zhruba na půl hodiny do chladu, směs pak půjde lépe tvarovat.
Udělejte malé knedlíčky a asi pět minut je povařte.
Do horkého vývaru vložte maso, vařené knedlíčky a krátce prohřejte.
Ozdobte koprem a podávejte.
Hodnotit recept: