Drůbeží ragú se špagetami
Špagety zalité kysanou smetanou a podávané s opečenými játry a pórkem mají chuť po koňaku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Játra omyjte a osušte.
Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušce asi půl centimetru.
Špagety vařte v osolené vodě dle návodu na obalu. Důležité je, aby špagety nebyly uvařeny úplně do měkka.
Špagety sceďte a nechte řádně okapat.
Mezitím na pánvi rozehřejte tři lžíce tuku.
Na něm po obou stranách játra prudce opečte.
Přilijte teplý kuřecí vývar a nechte povařit asi 5 minut na střední teplotě.
Přidejte nakrájený pórek a dalších 5 minut zvolna vše vařte.
Pomalu přilijte kysanou smetanu a koňak.
Zbývající tuk pečlivě prohněťte s 1 lžící hladké mouky.
Přidejte jej do šťávy a ještě jednou nechte projít varem.
Nakonec pokrm ochuťte solí a pepřem.
Drůbeží ragú se špagetami podávejte v předehřáté velké míse.
Hodnotit recept: