Drůbeží ragú se špagetami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Drůbeží ragú se špagetami

42 min. | hlavní chod | 3 725 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Špagety zalité kysanou smetanou a podávané s opečenými játry a pórkem mají chuť po koňaku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,375 lvývar kuřecí
1 polévková lžícemouka hladká
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
150 gsmetana kysaná
2 kspórek
375 gšpagety
4 polévková lžícemáslo
4 polévková lžícekoňak
750 gkuřecí játra

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 12
1.

Játra omyjte a osušte.

2.

Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušce asi půl centimetru.

3.

Špagety vařte v osolené vodě dle návodu na obalu. Důležité je, aby špagety nebyly uvařeny úplně do měkka.

4.

Špagety sceďte a nechte řádně okapat.

5.

Mezitím na pánvi rozehřejte tři lžíce tuku.

6.

Na něm po obou stranách játra prudce opečte.

7.

Přilijte teplý kuřecí vývar a nechte povařit asi 5 minut na střední teplotě.

8.

Přidejte nakrájený pórek a dalších 5 minut zvolna vše vařte.

9.

Pomalu přilijte kysanou smetanu a koňak.

10.

Zbývající tuk pečlivě prohněťte s 1 lžící hladké mouky.

11.

Přidejte jej do šťávy a ještě jednou nechte projít varem.

12.

Nakonec pokrm ochuťte solí a pepřem.

13.

Drůbeží ragú se špagetami podávejte v předehřáté velké míse.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 677,9kJ 3 724,9kJ
Bílkoviny 10,3g 56,5g
Tuky 5,4g 29,6g
Sacharidy 14,8g 81,4g
Cholesterol 200,4mg 1 101,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz