Pravá jihočeská kulajda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pravá jihočeská kulajda

40 min. | polévka | Vánoce | 1 685 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Kulajda z brambor, hub a koření, zalitá smetanou a zahuštěná moukou. Dochutíme octem a koprem. Podáváme se zastřeným vejcem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 hrsthouby
12 ksbrambory
2 lžíceocet
200 mlsmetana
4 lžícemouka hladká
4 kslist bobkový
4 ksvejce

podle chuti

kmín celý
kopr čerstvý
koření nové
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.

Očistěte houby a oloupejte brambory.

2.

Houby a syrové brambory nakrájejte na kousky.

3.

Společně je povařte v osolené vodě, do které jste přidali koření (kmín, nové koření, pepř, bobkový list).

4.

Když brambory změknou, přidejte smetanu s moukou, promíchejte a krátce povařte.

5.

Kulajdu osolte, okyselte octem a přidejte nasekaný kopr.

6.

Do polévky rozklepněte vejce a tři minuty mírným varem povařte.

7.

Dalších 5 minut nechejte vejce dojít mimo tepelný zdroj.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 369,3kJ 1 685,3kJ
Bílkoviny 3,3g 15g
Tuky 2,8g 12,6g
Sacharidy 13,2g 60,2g
Cholesterol 63,5mg 290mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz