Tradiční rybí polévka
Rybí hlavy vařené se zeleninou, novým kořením, muškátovým květem, mlíčím a jikrami. Zahuštěná jíškou a podávaná s kousky rohlíku opečených na másle.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Veškerou zeleninu očistěte.
Hlavy z kapra dejte do hrnce, přidejte zeleninu (vcelku), sůl, nové koření a asi 2 litry vody.
Vařte 45 minut. Vývar přeceďte.
Z uvařených hlav oberte maso a znovu ho vložte do hrnce k vývaru a povařte.
Přidejte muškátový květ, mlíčí a jikry.
V jiném hrnci připravte jíšku z másla a hladké mouky.
Nakonec zahustěte polévku jíškou
Podávejte s kousky rohlíku opečenými na másle.
Hodnotit recept: