Tradiční rybí polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tradiční rybí polévka

75 min. | polévka | Vánoce | 561 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Rybí hlavy vařené se zeleninou, novým kořením, muškátovým květem, mlíčím a jikrami. Zahuštěná jíškou a podávaná s kousky rohlíku opečených na másle.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 ksceler
1 kskapří jikry
1 kskapří mlíčí
1 kscibule kuchyňská
1 kspetržel
1 kskapří hlava
1 špetkasůl
1 špetkakvět muškátový
2 ksmrkev
4 kuličkakoření nové

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Veškerou zeleninu očistěte.

2.

Hlavy z kapra dejte do hrnce, přidejte zeleninu (vcelku), sůl, nové koření a asi 2 litry vody.

3.

Vařte 45 minut. Vývar přeceďte.

4.

Z uvařených hlav oberte maso a znovu ho vložte do hrnce k vývaru a povařte.

5.

Přidejte muškátový květ, mlíčí a jikry.

6.

V jiném hrnci připravte jíšku z másla a hladké mouky.

7.

Nakonec zahustěte polévku jíškou

8.

Podávejte s kousky rohlíku opečenými na másle.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 147,5kJ 560,8kJ
Bílkoviny 1,2g 4,7g
Tuky 0,2g 0,9g
Sacharidy 7,4g 28,3g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz