Bramborová skalická polévka
Polévka s mrkví, celerem, brambory a houbami je ochucená majoránkou, česnekem a na závěr smetanou s petrželkou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Sušené houby dáme do hrníčku s vodou a necháme je "nabobtnat" zatímco připravujeme polévku.
Cibuli, mrkev, celer a brambory očistíme a nakrájíme na kousky.
Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme mrkev, cele a chvíli orestujeme.
Přidáme vývar, brambory, houby, polévkovou směs, sůl a pepř.
Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut , dokud nejsou brambory měkké.
Přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody, česnek a majoránku. Vaříme ještě 8 minut.
Těsně před dokončením přidáme petrželku a smetanu.
Hodnotit recept: