Pusinkové koláčky
Křehké křupavé koláčky z listového těsta plněné lehkou lahodnou nádivkou.
Autor receptu: 29121977
Ingredience
Postup přípravy
Rozválíme listové těsto na tenkou placku.
V míse si připravíme nádivku. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme moučkový cukr, pár kapek alkoholu, lžíci strouhané čokolády a stejné množství strouhaných mandlí či ořechů.
Náplň namažeme na těstovou placku tak, jako když děláme štrúdl.
Těsto svineme a nic nedbáme toho, že sníh vylézá ven.
Roládu nakrájíme na silnější plátky a řeznou plochou je stavíme na plech.
Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme na dílky jako čepici.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut do růžova.
Hodnotit recept: