Bramborové šišky se skořicí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborové šišky se skořicí

30 min. | hlavní chod | 1 645 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí | Vegetariánské jídlo

Bramborové šišky se skořicí

    Bramborové šišky sypané skořicí a moučkovým cukrem.

    Autor receptu: jijina

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 lžičkasůl
    1 ksvejce
    100 gkrupice
    200 gmouka hrubá
    6 polévková lžícemáslo
    6 lžičkaskořice mletá
    6 lžičkacukr moučka
    600 gbrambory

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 10
    1.

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku a krupici a vypracujeme těsto.

    2.

    Z těsta uválíme váleček, nakrájíme ho na stejné dílky a z každého uválíme šištičku.

    3.

    Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.

    4.

    Uvařené šišky upravíme na talíř, posypeme skořicí, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 903,1kJ 1 645,2kJ
    Bílkoviny 4,2g 7,7g
    Tuky 7,7g 14g
    Sacharidy 33g 60,2g
    Cholesterol 49,6mg 90,3mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz