Kuře na víně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuře na víně

85 min. | hlavní chod | 5 523 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Kuře na víně

Kuřecí spodní stehna posypaná tymiánem a pečena v bílém víně s olejem krásně voní a mají skvělý výpek.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceolej
2 dlvíno bílé
4 kskuřecí spodní stehno
4 lžičkatymián sušený
6 stroužekčesnek

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 70
1.

Kuře omyjeme, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací formy.

2.

Česnek oloupeme, ponecháme vcelku a rozmístíme kolem stehen.

3.

Podlijeme bílým vínem a olejem.

4.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 70 minut. Sledujeme, zda se tekutina nevypařila a případně přidáme víno.

5.

Podáváme s rýží polité výpekem z formy.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 891,5kJ 5 522,8kJ
Bílkoviny 16,8g 104g
Tuky 3,2g 19,8g
Sacharidy 0,9g 5,3g
Cholesterol 56,5mg 350mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz