Kuře na víně
Kuřecí spodní stehna posypaná tymiánem a pečena v bílém víně s olejem krásně voní a mají skvělý výpek.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 polévková lžíceolej
2 dlvíno bílé
4 kskuřecí spodní stehno
4 lžičkatymián sušený
6 stroužekčesnek
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 70
1.
Kuře omyjeme, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací formy.
2.
Česnek oloupeme, ponecháme vcelku a rozmístíme kolem stehen.
3.
Podlijeme bílým vínem a olejem.
4.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 70 minut. Sledujeme, zda se tekutina nevypařila a případně přidáme víno.
5.
Podáváme s rýží polité výpekem z formy.
Hodnotit recept: