Zelené řízečky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zelené řízečky

45 min. | hlavní chod | 2 278 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Zelené řízečky

Kuřecí stehenní řízky obalené v mouce, vejci a ve směsi z chleba a petržele mají sice odpoduvě zelenou barvu, nicméně výtečnou chuť.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 svazekpetrželka kudrnka
2 ksvejce
2 kskuřecí stehenní řízek
2 plátekchléb
2 polévková lžícemouka hladká

podle chuti

sůl

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Plátky chleba společně s petrželkou rozmixujeme na sypkou směs.

2.

Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme a osolíme.

3.

Řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi s petrželkou. Směs dobře přitiskneme k řízku, má tendenci odpadávat.

4.

Na rozehřátém oleji řízky opečeme z obou stran asi 15 minut.

5.

Podáváme s brambory či bramborovým salátem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 428,5kJ 2 278,4kJ
Bílkoviny 7,2g 11,5g
Tuky 23,1g 36,8g
Sacharidy 27,5g 43,9g
Cholesterol 182,3mg 290,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz