Zelené řízečky
Kuřecí stehenní řízky obalené v mouce, vejci a ve směsi z chleba a petržele mají sice odpoduvě zelenou barvu, nicméně výtečnou chuť.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 svazekpetrželka kudrnka
2 ksvejce
2 kskuřecí stehenní řízek
2 plátekchléb
2 polévková lžícemouka hladká
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Plátky chleba společně s petrželkou rozmixujeme na sypkou směs.
2.
Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme a osolíme.
3.
Řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi s petrželkou. Směs dobře přitiskneme k řízku, má tendenci odpadávat.
4.
Na rozehřátém oleji řízky opečeme z obou stran asi 15 minut.
5.
Podáváme s brambory či bramborovým salátem.
Hodnotit recept: