Farmářské fazole
Fazole připravené na cibulce a česneku s opečenou slaninkou a prohřáté společně s rajčaty a šunkou mají kari chuť.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
0,5 lžičkakoření kari
1 kscibule kuchyňská
100 gšunka
100 gslanina
2 ksfazole v rajčatové omáčce
4 ksrajčata
5 stroužekčesnek
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
2.
Rajčata a šunku nakrájíme na kousky.
3.
Na rozehřáté pánvi opečeme slaninu, přidáme cibuli, česnek a mícháme asi 5 minut.
4.
Pak přidáme šunku, rajčata a nakonec fazole.
5.
Směs okořeníme a necháme prohřát za stálého míchání.
6.
Podáváme s chlebem.
Hodnotit recept: