Marinovaná pikantní žebírka
Vepřové žebírka ochucená ve sladkopikantní marinádě jsou pečená s cibulí a česnekem a podáváná s opékanými brambory.
Autor receptu: lucousek085
Ingredience
Postup přípravy
Připravíme se marinádu: smícháme kečup, nasekaný na jemno 1 stoužek česneku, olej, med, chilli, pepř, cukr a sůl.
Cibuli nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče s oloupaným česnekem (ponecháme jej celý).
Na cibuli a česnek položíme už namarinovaná žebra, které byly v chladu 2hodiny. Žebra ještě potřeme zbylou marinádou.
Podlejeme pekáč vodou a pěčeme v troubě 1,5 až 2 hodiny pomalu při teplotě 150°C. Žebra během pečení stále podléváme vodou.
Jako přílohu máme opekáné brambory, uvařené na malé kousky a vychladlé.
Na pánvi brambory opečeme ze všech stran, přidáme lžíci oleje a posypeme grilovacím nebo kořením na bramory.
Upečené žebra podáváme s opekanými brambory a opečenou cibulkou. Dobrou chuť.
Hodnotit recept: