Kulajda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kulajda

25 min. | polévka | 537 kJ/porce | Česká kuchyně | 5 porcí | Vegetariánské jídlo

Houbová polévka s koprem, brambory, smetanou a rozklepnutým vejcem.

Autor receptu: red

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 lžičkasůl
1 kelímeksmetana 12%
1 sklenicekopr ve sladkokyselém nálevu
1 ksmasox
2 polévková lžícemouka hladká
2 ksvejce
4 lístkylist bobkový
40 dkghouby
5 ksbrambory
5 kuličkapepř černý celý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.

Do hrnce na polévku dáme vařit brambory nakrájené na kostičky.

2.

Přidáme pokrájené houby, bobkový list,nové koření, kuličkový pepř, sůl a masox.

3.

Když je vše uvařené, přidáme smetanu, ve které rozmícháme trochu hladké mouky.

4.

Přidáme sterilovaný kopr /celý i s nálevem/ a rozklepneme vejce.

5.

Necháme ještě chviličku povařit a hotovou polévku podáváme s pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 396,4kJ 536,9kJ
Bílkoviny 3,7g 5,1g
Tuky 2,6g 3,5g
Sacharidy 15g 20,3g
Cholesterol 85,7mg 116mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz