Pestrý salát z červené čočky
Salát z červené čočky, jablek a pórku, přelitý zálivkou z octa, oleje a jablečné šťávy. Podáváme na listu hlávkové salátu, posypané vlašskými ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Čočku vařte asi 10 minut.
K ppřípravě můžete použít i 100g červené čočky a 100g žluté čočky. Pokud máte dva druhy, vařte každý zvlášť.
Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky.
Omytý pórek nakrájejte na kolečka.
Uvařenou čočku nechte okapat.
Smíchejte ocet, olej a jablečnou šťávu.
Osolte a opepřete.
Zálivkou přelijte čočku smíchanou s jablky a s pórkem.
Nakonec pokrm posypejte sekanými vlašskými ořechy.
Salát podávejte na listech hlávkového salátu.
Hodnotit recept: