Návyková buchta
Světlé těsto je pokryto mřížkou z tmavého těsta, zalito pudinkem a ještě zakryto vrstvou ze zakysané smetany. Lahodná buchta, kterou jednou ochutnáte a chuť už nikdy nezapomenete.
Autor receptu: denda22
Ingredience
na plech
Postup přípravy
Rozdělíme si žloutky od bílků.
Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky. Uděláme těsto.
V druhé misce vyšleháme bílky do sněhu a pomalinku je vetřeme do těsta (ne šlehačem, ale ručně).
Plech vyložíme pečícím papírem a 3/4 těsta na něj nalijeme.
Do zbývajícího těsta přidáme kakao a promícháme.
Přemístíme ho do stříkacího sáčku (kdo jej nemá, stačí igelitový pytlík a ustřihnou mu špičku).
A na světlé těsto uděláme mřížku z tmavého těsta.
Potom z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a ještě teplý ho nalijeme na těsto.
Pečeme 15-20 minut na 180°C, po upečení necháme úplně vychladnout (dáme např. na balkon a během chvíle je moučník studený).
Do misky dáme zakysané smetany a vanilkové cukry.
Promícháme a rozetřeme na studenou buchtu.
Nakonec posypeme kakaem a máme hotovo. Dobrou chuť.
Hodnotit recept: