Želva
Želva z masového krunýře a křupané slaniny je dotvořena párky a zalisté překvapí svým vzhledem.
Autor receptu: denda22
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Mleté maso ochutíte podle toho jaké koření máte rádi (koření na mletá masa).
Maso rozdělte na tři části a vytvořte bochánky. Jde o krunýře želvy.
Nožičky tvoříme z párků: kousek párku přeříznete na podélně, na jedné straně nakrojíte prsty a každou nožku zastrčíte pod krunýř plochou částí dolů.
Hlavička: z jednoho konce párku utvoříte hlavu jen tak, že ho zastrčíte zepředu pod krunýř. Ještě jsem nožem nakrojila malé otvůrky, do kterých jsem zasunula koření.
Ocásek: z druhého konce párku, který ostrouháte jako tužku a zastrčíte dozadu krunýře.
Nakonec nazdobíme krunýř anglickou slaninou, nakrájejte na pásky a poté zaplétáte (jako když látáte díru).
Položíme na vrch krunýře a potřeme vajíčkem.
Položíme na plech a pečeme při 180° zakryté alobalem 30 minut a potom ještě 15 minut odkryté.
Jako přílohu doporučíme bramborovou kaši a zeleninový salát.
Hodnotit recept: