Rajská omáčka s masem
Hovězí zadní plátky uvařené a přelité rajskou omáčkou z rajčete, protlaku a kečupu se podává s knedlíkem.
Ingredience
700 ghovězí přední
omáčka
1 kspaprika zelená
1 konzervaprotlak rajčatový
1 polévková lžícekečup
2 kscibule kuchyňská
2 ksrajčata
příloha
1 ksknedlík houskový
podle chuti
sůl
list bobkový
koření nové drcené
pepř černý celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 80
1.
Hovězí zadní dáme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, celé kuličky pepře, a 2 kuličky nového koření.
2.
Vaříme hodinu až hodinu a půl.
3.
Osmahneme cibulku na oleji a lehce zaprášíme hladkou moukou.
4.
Přidáme na kousky nakrájené rajče a papriku a chvíli mícháme.
5.
Poté dáme protlak, kečup, cukr, sůl a zalijeme trochou vývaru z hovězího masa.
6.
Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme knedlík a polijeme rajskou omáčku.
Hodnotit recept: