Žampiónová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Žampiónová polévka

17 min. | polévka | 408 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Žampiónová polévka

Bílá polévka ze žampiónů zahuštěná moukou a taveným sýrem je ochucená petrželkou.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,4 lmléko
0,6 lvoda
1 svazekpetrželka kudrnka
1 kssýr tavený smetanový
1 dlsmetana
2 polévková lžícemouka hladká
5 ksžampióny čerstvé

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 12
2.

Do hrnce dáme žampióny, mléko, vodu, bujón, hladkou mouku a tavený sýr. Osolíme, opepříme.

3.

Vše mícháme asi 10 minut. Poté přidáme smetanu a nakrájenou petrželku.

4.

Krátce promícháme, již déle nevaříme. Podáváme případně s chlebem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 133,9kJ 407,8kJ
Bílkoviny 1,7g 5,1g
Tuky 1,4g 4,2g
Sacharidy 3,2g 9,7g
Cholesterol 2mg 6mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz