Žampiónová polévka
Bílá polévka ze žampiónů zahuštěná moukou a taveným sýrem je ochucená petrželkou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
0,4 lmléko
0,6 lvoda
1 svazekpetrželka kudrnka
1 kssýr tavený smetanový
1 dlsmetana
2 polévková lžícemouka hladká
5 ksžampióny čerstvé
podle chuti
pepř černý mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 12
2.
Do hrnce dáme žampióny, mléko, vodu, bujón, hladkou mouku a tavený sýr. Osolíme, opepříme.
3.
Vše mícháme asi 10 minut. Poté přidáme smetanu a nakrájenou petrželku.
4.
Krátce promícháme, již déle nevaříme. Podáváme případně s chlebem.
Hodnotit recept: