Kokosová buchta
Kakaový korpus je samostatně upečený v troubě a následně přelitý kakaovou směsí a posypán kokosem. Jednoduchá a nadýchaná buchta.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Heru necháme v hrnci rozpustit, přendáme do mísy a smícháme s cukrem krystal, 2 dcl vody a kakaem.
Směs promícháme a odlijeme si do hrníčku 2 dl.
Poté přidáme polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr.
Řádně promícháme a těsto vlijeme na plech s pečícím papírem.
Buchtu pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Po upečení necháme chvíli vychladnout a poté celou buchtu polijeme směsí z hrnku, kterou jsme si odložili.
Vršek posypeme hustě strouhaným kokosem.
Hodnotit recept: