Kuře na kari s broskvemi
Kuřecí prsa podušená na pikantní sladké omáčce z mléka, kari, skořice a zázvoru jsou smíchána navíc s broskvemi.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na másle zpěníme máslo a cibuli i česnek na něj orestujeme dozlatova.
Přidáme kari koření, zázvor a skořici, pár minut vše společně mícháme.
Poté vlijeme mléko, vložíme mírně naklepané kuřecí plátky, osolíme a opepříme.
Pod pokličkou pozvolna vaříme asi 30 minut.
Mezitím slijeme šťávu z broskví a broskve nakrájíme na plátky.
Plátky broskve přidáme k masu a ještě 10 minut vaříme, dokud se směs neprohřeje.
Podáváme nejlépe s rýží, kterou přelijeme vzniklou omáčkou z pánve.
Hodnotit recept: