Dukátové buchtičky s krémem
Vynikající dukátové buchtičky s krémem jsou vzpomínkou na dětství, ale může si pochutnat i dospělý.
Autor receptu: denda22
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Klasický postup těsta:z vlažného mléka 1 lžičky cukru ,1 lžíce mouky a rozdrobeného droždí si uděláme kvásek.
Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, rozpuštěnou heru a citrónovou kůru.
Přidáme celé vejce a kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple 1/2 hodiny kynout.
Po vykynutí si těsto vyklopíme na vál a rozdělíme ho na několik dílů.
Vyválíme šišky a z těch nakrájíme malé kousky, které zaoblíme.
Buchtičky vkládáme do máslem vymazaného pekáčku, navrch je ještě potřeme máslem (aby se neslepily).
Necháme ještě 10 min kynout a pak pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 20 minut.
Mezitím si připravíme šodo-krém: dáme si vařit polovinu mléka a v druhé polovině si rozmícháme cukr a pudink.
Směs přilejeme do vařícího mléka a za stálého míchání uvaříme polohustý krém.
Hodnotit recept: