Chuťovky z odpalovaného těsta
Chuťovky z odpalovaného těsta plněné poličanovou nádivkou, chutnají nejlépe k vínu či pivu.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Ve vodě rozpustíme sůl, přidáme tuk a zahřejeme k bodu varu.
Jakmile se voda voda začne vařit, vsypeme mouku a za pilného míchání na kraji plotny propaříme na husté, hladké a lesklé těsto.
Mícháme až prochladne a pak zašleháváme jedno vejce po druhém.
Pomocí sáčku s trubičkou stříkáme malé tvary na papírem vyložený plech, a dáme do hodně vyhřáté trouby.
Troubu nesmíme 10 minut otvírat a poté teplotu v troubě zmírníme a upečeme.
Když jsou dozlatova upečené, vyndáme je, ihned rozkrojíme a necháme vychladnout.
Poličan pomeleme na masovém strojku a dobře ho utřeme s pomazánkovám máslem a máslem. Okořeníme podle potřeby.
Rozkrojené chuťovky naplníme poličanovou nádivkou a podáváme.
Hodnotit recept: