Brněnská krůtí jehla „MIX“ | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Brněnská krůtí jehla „MIX“

80 min. | hlavní chod | 887 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Brněnská krůtí jehla „MIX“

    Jehly s krůtím masem, pikantní klobásou, salámem, cuketou a cibulí jsou rychle upečené a podávané s vařeným bramborem.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 ksklobása pikantní
    1 lžičkakoření vegeta
    1 lžičkapaprika červená mletá
    1 kgkrůtí prsa
    2 kscuketa
    2 kscibule červená
    20 dkgsalám gothaj

    podle potřeby

    olej

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 60
    1.

    Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Necháme uležet do druhého dne.

    2.

    Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.

    3.

    Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje a oku lahodí. Uvedené množství je na cca 6 jehel.

    4.

    Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180 stupňů cca 30 minut.

    5.

    Podáváme s vařeným bramborem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 542,1kJ 887,3kJ
    Bílkoviny 3,1g 5,1g
    Tuky 11,8g 19,3g
    Sacharidy 3,7g 6,1g
    Cholesterol 9,1mg 14,9mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz