Brněnská krůtí jehla „MIX“
Jehly s krůtím masem, pikantní klobásou, salámem, cuketou a cibulí jsou rychle upečené a podávané s vařeným bramborem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Necháme uležet do druhého dne.
Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.
Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje a oku lahodí. Uvedené množství je na cca 6 jehel.
Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180 stupňů cca 30 minut.
Podáváme s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: