Okouník na pórkové slámě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Okouník na pórkové slámě

30 min. | hlavní chod | 771 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Okouník mořský na pórkové slámě

    Filety z mořského okouna potřené citronovým pepřem jsou opékané na přepuštěném másle a podáváné na podélně nakrájeném pórku.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 špalíčekpórek
    2 polévková lžícemáslo přepuštěné
    3 špetkapepř citrónový

    podle chuti

    sůl

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 20
    1.

    Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do nich citronový pepř.

    2.

    Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy. Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat.

    3.

    Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle.

    4.

    Poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu).

    5.

    Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 347,3kJ 771kJ
    Bílkoviny 0g 0,1g
    Tuky 9g 19,9g
    Sacharidy 0g 0g
    Cholesterol 25,7mg 57mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz