Okouník na pórkové slámě
Filety z mořského okouna potřené citronovým pepřem jsou opékané na přepuštěném másle a podáváné na podélně nakrájeném pórku.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do nich citronový pepř.
Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy. Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat.
Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle.
Poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu).
Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.
Hodnotit recept: