Drůbeží vývar s játrovými knedlíčky
Vývar z kuřecích kousků se zeleninou - mrkví, celerem a petrželí a s játrovými knedlíčky.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
Postup přípravy
Do hrnce s vodou dáme drůbeží maso s kostí, přidáme kořenovou zeleninu, zelenou nať, celý pepř, sůl a pomalu vaříme na mírném ohni až je maso měkké.
Přecedíme, zeleninu a obrané maso nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky.
Játra pomeleme, přidáme prolisovaný česnek, vajíčko, pepř, strouhanku a vše rozmícháme.
Lžičkou tvarujeme malé knedlíčky, které postupně přidáváme do vroucí polévky. Necháme asi 5 minut převařit a odstavíme.
Nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu, přecedíme a propláchneme. Přidáváme do polévky před podáváním.
Hodnotit recept: