Okoun s bylinkovým máslem
Filety z okouna jsou dochucené bylinkovým máslem a smažené na slunečnicovém oleji.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Filet z okouna rozdělíme na dvě stejné porce, a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa.
Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.
Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme.
Po opečení do barvy lahodící našemu oku opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany.
Na vrchní stranu filetu – již opečenou - naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci) bylinkového másla a necháme ho rozpustit. Tím také lehce dochutíme filet okouna.
Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.
Hodnotit recept: