Okoun s bylinkovým máslem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Okoun s bylinkovým máslem

30 min. | hlavní chod | 565 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Okoun nilský s bylinkovým máslem

    Filety z okouna jsou dochucené bylinkovým máslem a smažené na slunečnicovém oleji.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 balíčekmáslo bylinkové
    400 gmořský okoun

    podle chuti

    sůl

    podle potřeby

    olej slunečnicový

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 20
    1.

    Filet z okouna rozdělíme na dvě stejné porce, a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa.

    2.

    Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.

    3.

    Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme.

    4.

    Po opečení do barvy lahodící našemu oku opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany.

    5.

    Na vrchní stranu filetu – již opečenou - naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci) bylinkového másla a necháme ho rozpustit. Tím také lehce dochutíme filet okouna.

    6.

    Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 262,3kJ 565,3kJ
    Bílkoviny 0g 0g
    Tuky 7,1g 15,3g
    Sacharidy 0g 0g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz