Hovězí pečeně na tymiánu
Hovězí kýta potřená hořčicí je pečená s cibulí, mrkví a petrželem a zalitá omáčkou s tymiánem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Špalek hovězího masa převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo.
Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou.
Dáme péct do trouby na střední teplotu.
Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka).
Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu a špetku tymiánu pro zesílení chuti.
Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky, a vytvoříme šťávu ideální hustoty – tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory-hustší).
Podáváme s ozdobenými plátky uvařeného vejce.
Hodnotit recept: