Velikonoční kotleta
Vepřové kotlety ve tvaru kapsy jsou plněné vejci natvrdo, kořeněné a smažené. Následně jsou pečené na krájených rajčatech s bazalkou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Jiná metoda je, že si z celé kotlety nakrájíme plátky tak, že první, asi 1cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme – tím nám vznikne tzv. motýlek a nestane se nám, že si nožem nechtěně uděláme v kapse díru.
Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem např. J. Olivera směs koření se solí.
Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na min. 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme.
Vezmeme vepřovou kapsu, rozevřeme a vložíme do okořeněné kapsy polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.
V pánvičce si rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta, a zprudka je opečeme, aby se maso zatáhlo.
Do pekáčku si rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.
Pečeme zakryté cca 30 minut a po odkrytí ještě 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem ještě cca 15 minut.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Hodnotit recept: