Polévka s falešnými játrovými knedlíčky
Polévka z hovězí kližky s mrkví je plná játrových knedlíčků z játrové paštiky a nudlí.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
těstíčko
podle chuti
Postup přípravy
Dáme vařit hovězí (kližka na polévku) s mrkví, bujonem, přidáme nové koření, kuličky pepře, sůl, bobkový list, trochu vegety. Vaříme, až je maso měkké.
Připravíme si knedlíčky: Do mísy dáme játrovou paštiku, trochu hladké mouky, celé vajíčko, na drobno posekanou menší cibuli.
Prohněteme, přidáme utřený jeden stroužek česneku, sůl, pepř, majoránku, 60g strouhanky, 20g rozpuštěného másla a tvoříme kuličky.
Maso pokrájíme, mrkev na kostičky, dolejeme vodou a znovu vaříme, přidáme knedlíčky a vlasové (či domácí) nudle.
Až knedlíčky vyplavou na povrch je polévka hotová, případně ještě dochutíme solí, vegetou.
Hodnotit recept: