Pikantní omáčka na špagety
Pikantní omáčka z rajčatového protlaku a feferonek s ďábelskou klobásou se podává na špagety.
Autor receptu: jijina
Ingredience
0,5 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkacukr krupice
1 plechovkaprotlak rajčatový
2 ksfeferonka červená
200 gklobása papriková
3 polévková lžícemouka hladká
3 polévková lžíceolej
500 gšpagety
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme mouku a uvaříme dozlatova jíšku, kterou rozředíme vodou a necháme asi 20 minut za občasného promíchání povařit.
2.
Do omáčky přidáme opečenou klobásu nakrájenou na kolečka a nakrájené feferonky.
3.
Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
4.
Podáváme se špagetami.
Hodnotit recept: