Tuňák steak s „hranoly“
Tuňákové steaky v olivovém oleji osmahnuté během chvilky tvoří skvělou kombinaci s bramborovými "hranoly".
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Steaky, nejlépe chlazené (mohou být i mražené), opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Steaky dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut.
Na pánev dáme rozpálit velmi malou trochu oleje a vložíme steaky.
Prudce opečeme a při otočení přidáme oříšek másla. Dále již postupujeme dle námi požadovaného stupně propečení.
Po opečení steaky necháme ještě cca 3-5 minut odpočinout a podáváme.
Výborná příloha jsou mražené bramborové „hranoly“ a na kostky nakrájené čerstvé mango.
Hodnotit recept: