Tuňák steak s „hranoly“ | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tuňák steak s „hranoly“

25 min. | hlavní chod | 2 231 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Tuňák steak s „ hranolama “

    Tuňákové steaky v olivovém oleji osmahnuté během chvilky tvoří skvělou kombinaci s bramborovými "hranoly".

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 lžičkapepř barevný drcený
    1 polévková lžícemáslo přepuštěné
    1 polévková lžíceolej olivový
    300 gfilety tuňáka

    podle chuti

    sůl

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 15
    1.

    Steaky, nejlépe chlazené (mohou být i mražené), opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

    2.

    Steaky dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut.

    3.

    Na pánev dáme rozpálit velmi malou trochu oleje a vložíme steaky.

    4.

    Prudce opečeme a při otočení přidáme oříšek másla. Dále již postupujeme dle námi požadovaného stupně propečení.

    5.

    Po opečení steaky necháme ještě cca 3-5 minut odpočinout a podáváme.

    6.

    Výborná příloha jsou mražené bramborové „hranoly“ a na kostky nakrájené čerstvé mango.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 1 312,6kJ 2 231,4kJ
    Bílkoviny 19,2g 32,6g
    Tuky 24,1g 40,9g
    Sacharidy 0,9g 1,5g
    Cholesterol 105mg 178,5mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz