Pikantní dušená plec s jablky
Vepřová plec naložená v marinádě ze sójové omáčky, oleje, tymiánu, pepře a soli. Poté opečena a podušena společně s jablky a paprikou, což vytvoří omáčku.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí. Poté maso potřeme směsí oleje a koření a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin.
Nakrájené cibule na kostičky orestujeme na pánvi a přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se nám hezky zatáhlo, a opékáme prudce cca 5 minut.
Maso přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit. Přidáme víno a dusíme.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme po zbavení jadřince dvě větší jablka na kostičky, červenou papriku na tenké kratší proužky a přidáme k masu, které se již dusí.
Po 30 minutách, kdy se zredukuje obsah šťávy, přilijeme 3 dl vývaru a lehce dle potřeby osolíme.
Jakmile je maso měkké a kostičky jablka rozvařené a šťáva tím pádem lehce zahuštěná, přidáme 1 lžíci zeleninové směsi Harissa a již necháme jen provařit cca 3 minuty. Nezahušťujeme, to zas nás udělalo jablko.
Vhodná příloha je vařený brambor, rýže ale i čerstvý chléb.
Hodnotit recept: