Chorvatská pleskavica s cibulí
Pomletá vepřová plec s hovězím zadním ochucená solí a pepřem tvoří základ placek, které se opečou.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
200 ghovězí zadní
1 kscibule kuchyňská
200 gvepřová plec
5 polévková lžíceolej
na ozdobu
1 polévková lžícehořčice
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Maso nameleme, osolíme, opepříme a pořádně promícháme, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a znova vše promícháme.
2.
Z masové směsi uděláme kulaté placky asi 1 cm tlusté a opekáme na rozehřátem oleji po obou stranách.
3.
Když je vše hotové na talíř nezapomene dát hořčici. Vynikající přílohou jsou na plátky pečené brambory s cibulkou a smetanou.
Hodnotit recept: