Slané tyčky
Křupavé slané tyčky z kynutého těsta jsou oblíbené při jakékoliv oslavě.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
na potření
1 hrstsůl horská
1 hrnečekmléko
1 hrstmák
těsto
1 hrstsůl
1 hrnekmléko
15 dkgtuk hera
3 dkgdroždí čerstvé
50 dkgmouka hladká
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.
Do hladké mouky přidáme rozpouštěný vlahý tuk, sůl a droždí rozmíchané v mléce.
2.
vypracujeme hladké těsto. Nesmí se lepit na vařečku a těsto necháme na téplém místě asi 2 hodiny kynout.
3.
Vypracujeme tyčky a přendaváme je na plech pokrytý pečícím papírem. Tyčky potřeme mlékem a posypeme solí a mákem
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova a dokřupava.
Hodnotit recept: