Slané tyčky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Slané tyčky

55 min. | chuťovka | Oslavy | 684 kJ/porce | Česká kuchyně | 12 porcí | Vegetariánské jídlo

Slané tyčky

Křupavé slané tyčky z kynutého těsta jsou oblíbené při jakékoliv oslavě.

Autor receptu: tekatoka15

Ingredience

Přepočítat na  porcí

na potření

1 hrstsůl horská
1 hrnečekmléko
1 hrstmák

těsto

1 hrstsůl
1 hrnekmléko
15 dkgtuk hera
3 dkgdroždí čerstvé
50 dkgmouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.

Do hladké mouky přidáme rozpouštěný vlahý tuk, sůl a droždí rozmíchané v mléce.

2.

vypracujeme hladké těsto. Nesmí se lepit na vařečku a těsto necháme na téplém místě asi 2 hodiny kynout.

3.

Vypracujeme tyčky a přendaváme je na plech pokrytý pečícím papírem. Tyčky potřeme mlékem a posypeme solí a mákem

4.

Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova a dokřupava.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 049,5kJ 683,9kJ
Bílkoviny 7,3g 4,8g
Tuky 2,8g 1,8g
Sacharidy 48,2g 31,4g
Cholesterol 2mg 1,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz