Vepřové masíčko na víně
Vepřové maso opečené na cibulce a česneku následně dušené s protlakem a vínem a podáváné s těstovinami či rýží.
Autor receptu: janatka
Ingredience
1 lžičkapepř bílý mletý
  1 ksprotlak rajčatový
  1 polévková lžícesůl
  2 kscibule kuchyňská
  3 dlvíno bílé
  3 polévková lžíceolej
  5 stroužekčesnek
  500 gmaso vepřové
  Postup přípravy
Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 50
  1.
    Cibuli nasekáme, maso nakrájíme na kostky.
2.
    Dáme zesklovatět cibuli na olej, poté přidáme maso, česnek orestujeme.
3.
    Dále přidáme protlak, sůl, pepř a zalijeme vínem.
4.
    Dusíme do měkka. Nezahušťuje se, jen pokud je potřeba, přiléváme při dušení malinko vodu.
5.
    Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Hodnotit recept:

