Kremrole
Domácí kremrole s nadýchaným sněhem jsou výborné na rodinné oslavy.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
krém
na potření
na vál
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na plát 2mm silný a radélkem nakrájíme pruhy 3cm široké.
Pruhy natáčíme na trubičky-formičky tak, aby se těsto překrývalo, ale nesmíme ho natahovat. Konce přitiskneme a tímto koncem přiložíme trubičku na plech, aby se nám při pečení nerozvinoval.
Namotané těsto potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Po upečení formičky sundaváme ještě teplé, a to opatrným lehkým vykroucením.
Bílky a cukr ušleháme pomocí ručního mixeru se šlehacími metlami ve vařící vodní lázni do zhoustnutí a poté do vychladnutí.
Takto připravený bílkový sníh dáme do zdobícího pytlíku a kremrole z obou stran naplníme. Hotové kremrole pocukrujeme.
Hodnotit recept: