Karbanátky z hub
Čerstvé houby smíchané s vejci, houskami a brambory vytvoříme karbanátky a usmažíme. Nezabírají tolik času na vaření a jsou výborné jak teplé, tak studené.
Autor receptu: miljos
Ingredience
směs
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Houby očistíme, nakrájíme na jemno a dáme do misky.
Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, oloupaný a utřený česnek.
Dále přidáme housky máčené v mléce a rozdrcené vařené brambory (uvaříme je den předem). Může se přidat do směsi 1 lžíce čínské sojové omáčky pro lepší chuť.
Vše důkladně promícháme. Ze směsi vytvoříme malé placičky a smažíme je z obou stran na oleji (použijeme olej na smažení nebo ztužený tuk na smažení).
Jako přílohu k obědu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši. Vhodné na jakoukoliv příležitost pro milovníky hub. Dobrou chuť.
Hodnotit recept: