Jablečný závin s rozinkami
Oblíbený závin z listového těsta, plněný jablky s rozinkami a ochucený skořicí.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na obdelník.
Omytá, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nastrouháme nahrubo.
Na každé těsto dáme jablka, okraje posypeme strouhankou, vršek posypeme skořicí a rozinkami.
Těsto přeložíme přes jablka a na koncích zahneme tak, aby vznikl balíček. Přesuneme jej na plech s pečícím papírem tak, aby konec přeloženého těsta byl nejlépe dole, případně na straně.
Žloutek rozmícháme v troše mléka a oba záviny jím potřeme.
V předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 30 minut, dokud není povrch zlatavý. Před podáváním posypeme cukrem a máme dezert k odpolední svačince.
Hodnotit recept: