Pravá česká trdla
Točená trdla známá především ze stánků jsou ochucena cukrem a rozdrcenými vlašskými ořechy.
Autor receptu: ajkaajkaajka
Ingredience
na obalení
na potření
Postup přípravy
Tento recept můžeme dělat v domácí pekárně nebo nemusíme (to záleží na vás),my jsme použili domácí pekárnu. Do pekárny jsme dali 500g mouky,75g krupicového cukru,půl kostky rozdrobeného droždí,200ml vlažného mléka,3žloutky,sůl,a 75g másla.
Poté dáme na pomoučněný vál a tvarujeme do válečků a navineme těsně vedle sebe na plechový nebo dřevěný máslem vymazaný váleček.(My jsme použili válečky na kremrole.)
Potom jsme to ještě potřeli rozšlehaným vajíčkem vyváleli v krupicovém cukru a v jemně rozdrcených vlašských ořechách. Poté dáme cca na 5-10 minut do trouby na 180C.
Tato výborná trdla jsem dělala se svým tátou a sestrou a máme je velmi oblíbená.
Hodnotit recept: