Pravá česká trdla | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pravá česká trdla

25 min. | dezert | Oslavy | 2 114 kJ/porce | Česká kuchyně | 10 porcí

Pravá česká trdla

Točená trdla známá především ze stánků jsou ochucena cukrem a rozdrcenými vlašskými ořechy.

Autor receptu: ajkaajkaajka

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 špetkasůl
200 mlmléko vlažné
21 gdroždí čerstvé
3 ksžloutek
500 gmouka polohrubá
75 gmáslo
75 gcukr krupice

na obalení

200 gcukr krupice
200 gořechy vlašské

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.

Tento recept můžeme dělat v domácí pekárně nebo nemusíme (to záleží na vás),my jsme použili domácí pekárnu. Do pekárny jsme dali 500g mouky,75g krupicového cukru,půl kostky rozdrobeného droždí,200ml vlažného mléka,3žloutky,sůl,a 75g másla.

2.

Poté dáme na pomoučněný vál a tvarujeme do válečků a navineme těsně vedle sebe na plechový nebo dřevěný máslem vymazaný váleček.(My jsme použili válečky na kremrole.)

3.

Potom jsme to ještě potřeli rozšlehaným vajíčkem vyváleli v krupicovém cukru a v jemně rozdrcených vlašských ořechách. Poté dáme cca na 5-10 minut do trouby na 180C.

4.

Tato výborná trdla jsem dělala se svým tátou a sestrou a máme je velmi oblíbená.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 775,1kJ 2 114,1kJ
Bílkoviny 8,9g 10,6g
Tuky 17,9g 21,3g
Sacharidy 56,7g 67,5g
Cholesterol 115,1mg 137,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz