Bzenecký vepřový kotlet
Opečené vepřové kotlety podáváné v omáčce ze zeleniny, vína, rajčat a protlaku.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky.
Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a to z obou stran a přendáme do připraveného hrnce.
V druhé části sádla opražíme a podusíme nakrájenou zeleninu, přidáme víno, rajčata, rajský protlak a mírně osolíme.
Po chvilce zeleninovou směs vlijeme na kotlety v hrnci a chvilku necháme provařit.
V případě potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo světlou instantní jíškou.
Podáváme s vařeným bramborem se sekanou petrželovou natí.
Hodnotit recept: