Bzenecký vepřový kotlet | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bzenecký vepřový kotlet

105 min. | hlavní chod | 209 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Bzenecký vepřový kotlet

Opečené vepřové kotlety podáváné v omáčce ze zeleniny, vína, rajčat a protlaku.

Autor receptu: colombo65

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 polévková lžícesádlo vepřové
1 lžičkasůl
1 dlvíno bílé
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
200 gceler
200 gmrkev
3 polévková lžícejíška instantní světlá
4 ksrajčata na keříku
6 kskotleta vepřová

Postup přípravy

Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 45
1.

Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky.  

2.

Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a to z obou stran a přendáme do připraveného hrnce.

3.

V druhé části sádla opražíme a podusíme nakrájenou zeleninu, přidáme víno, rajčata, rajský protlak a mírně osolíme.

4.

Po chvilce zeleninovou směs vlijeme na kotlety v hrnci a chvilku necháme provařit.

5.

V případě potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo světlou instantní jíškou.

6.

Podáváme s vařeným bramborem se sekanou petrželovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 233,1kJ 209,4kJ
Bílkoviny 1,3g 1,2g
Tuky 0,6g 0,6g
Sacharidy 8,4g 7,5g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz