Hovězí pupek s hrubozrnnou hořčicí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí pupek s hrubozrnnou hořčicí

300 min. | hlavní chod | Oslavy | 157 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Hovězí pupek s hrubozrnnou hořčicí

    Hovězí pupek ochucený ze všech stran francouzskou hořčicí je velmi dlouho vařeno a výsledkem je velmi měkkoučké masíčko.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 kscibule kuchyňská
    100 ghořčice hrubá bio
    2 kskapie červená
    2 polévková lžícemouka hladká
    5 ksokurka sterilovaná
    1,5 kghovězí pupek

    podle chuti

    sůl
    pepř černý mletý

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 60
    Čas vaření/pečení: 240
    1.

    Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme velmi silnou francouzskou hrubozrnnou hořčicí.

    2.

    Potřený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, pevně zatáhneme a převážeme režnou nití a potřeme hořčicí i na povrchu a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

    3.

    Vzniklou „roládu“ zprudka opečeme v pánvi na trošce oleje, aby se maso zatáhlo.

    4.

    Orestované maso přendáme do hrnce, kde již máme zesklovatělou na hrubo nakrájenou cibuli a podlijeme buďto masovým vývarem a to tak, aby maso bylo do poloviny ponořeno.

    5.

    Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 4 hodiny. Po 2 hodinách zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou zbylé dvě hodiny.

    6.

    Maso vyjmeme, odstraníme režnou nit, opatrně nakrájíme na silnější plátky. Maso je nádherně měkké a proto se nám může rozpadat – ideální na porcování je ruční el. kráječ, neboť s tím lze krájet velmi dobře i čerstvě uvařené maso.

    7.

    Vývar doplníme 1 kávovou lžičkou hrubozrnné hořčice, na menší kousky nakrájenou kapií a na kolečka nakrájenými okurky.

    8.

    Necháme ještě cca 10 minut povařit, aby došlo ke změknutí a následně dle přílohy zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a ještě necháme 10 – 15 minut provařit.

    9.

    Výbornou přílohou je houskový knedlík a nebo rýže.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 126kJ 157kJ
    Bílkoviny 0,8g 1,1g
    Tuky 0,2g 0,2g
    Sacharidy 6,9g 8,5g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz

    VIP sport

    Zarostlé Lužánky opět ožily! Legendární…

    Stadion Za Lužánkami. Právě tady se Emil Zátopek v těchto dnech nesmazatelně zapíše do olympijských…

    celý článek »

    České celebrity

    Zonyga vyšel s pravdou ven! Konec mlžení…

    Nejdřív to vypadalo, že se jen náhodně potkali na letišti, pak se ukázalo, že jsou kolegové a navíc…

    celý článek »

    Praha - Zprávy

    Drama v pražské nemocnici: Pacient po operaci…

    O pořádný rozruch se postaral jeden z pacientů motolské nemocnice v Praze. Podle informací Blesku…

    celý článek »

    Příběhy

    Postiženou Dominiku nechtěli pustit do obchodu…

    S podobným chováním se paní Dominika prý ještě nesetkala. Poté, co se handicapovaná žena využívající…

    celý článek »