Vepřová kýta se „slaninovou šálou“
Vepřové maso obalené slaninou a podávené ve věži střídavě s opečenou kapií.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nakrájíme tak, aby nám vznikly asi 1,5 cm vysoké plátky cca 5 x 5 cm.
Tyto porce osolíme, opepříme a omotáme „slaninovou šálou“ a spíchneme párátkem.
Na pánev si dáme trošku olivového oleje a opečeme všechny porce z obou stran.
Do pekáčku naskládáme opečené porce, přidáme na větší kusy nakrájenou kapii a mrkev a dáme opékat do trouby.
Jakmile je maso, dozlatova opečené přendáme ho do jiné nádoby a výpek naředíme a zahustíme tmavou instantní jíškou dle potřeby.
Na talíř servírujeme tak, že na špejli napíchneme střídavě porci vepřového, opečenou kapii a vytvoříme „vež“.
Podáváme s vařeným bramborem a vypečenou šťávou.
Hodnotit recept: