Krůtí vývar s masem a těstovinou
Vývar z krůti směsi ochucený kořenovou zeleninou a s polévkovými těstovinami.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou.
Hotovou polévku doplníme nasekanou zelenou petrželovou natí a podáváme.
Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu.
Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu (mrkev, petržel), sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 1 hodinu.
Vývar následně přecedíme a nakrájíme do něj obrané krůtí maso a uvařenou mrkev na drobné kousky a přidáme mini polévkové těstoviny (písmenka, mušličky atd).
Ještě cca 5 minut provaříme dle potřeby vložených těstovin.
Hotovou polévku doplníme nasekanou zelenou petrželovou natí a podáváme.
Hodnotit recept: