Borůvkový koláč
Rychlý koláč s borůvkami posypaný drobenkou je vynikající dezert ke kávě.
Ingredience
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
100 gcukr krupice
100 gmáslo
150 mlmléko
2 ksvejce
200 gmouka polohrubá
250 gmouka polohrubá
500 gborůvky čerstvé
80 gmáslo
80 gcukr krupice
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
V míse utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny.
2.
Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a nakonec tuhý sníh z bílků.
3.
Těsto lehce promícháme a vlijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
4.
Posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 185 st. Celsia asi 30 minut.
Hodnotit recept: