Čokoládové suflé
Vyšlehané mléko s čokoládou, vanilkovou příchutí a sněhem z bílků. Suflé podáváme s krémem z mléka, maizenu, cukru a čokolády.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
Postup přípravy
Mléko a máslo zahřejte v rendlíku téměř k varu.
V míse smíchejte žloutky, maizenu a cukr.
Vešlehejte část horkého mléka, vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Přidejte čokoládu a rozehřejte ji.
Směs odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou příchuť.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Postupně ho vmíchejte do čokolády.
Pěnu nalijte do formy vymazané tukem a vysypané cukrem krupicí.
Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
V mléce povařte maizenu smíchanou s cukrem, dokud směs nezhoustne.
Nakonec vmíchejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit.
Hodnotit recept: