Svíčkové řezy Ometepe | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Svíčkové řezy Ometepe

80 min. | hlavní chod | 3 313 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Svíčkové řezy Ometepe

Svíčkové řezy osmahnuté na cibulce a zalité směsí z výpeku, smetany, balkánského sýra a rozpustné kávy. Podáváme se žampionovou směsí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceolej olivový
1 špetkasůl
1 kspórek
10 gmáslo
100 gsýr balkánský
1200 ghovězí svíčková
4 lžičkakáva instantní
4 kscibule kuchyňská
500 gžampióny čerstvé
500 mlsmetana 12%

na ozdobu

5 kszelenina

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 30
1.

Plátky medailónků z hovězí svíčkové (zhruba po 100g) očistěte, osolte a obalte v hladké mouce.

2.

Do pánve nalijte olivový olej a v něm osmahněte cibuli.

3.

Než začne hnědnout, vložte maso a opečte ho z obou stran.

4.

Podle vlastní chuti zvolte délku pečení, pak hotové plátky dejte na talíř a uchovejte v teple.

5.

Nastrouhejte balkánský sýr.

6.

Do výpeku v pánvi přilijte smetanu, sýr, rozpustnou kávu a směs krátce povařte.

7.

V další pánvi si zatím na másle orestujte pokrájené žampiony, pórek a zeleninu (použijte aktuálně dostupnou zeleninu dle ročního období).

8.

Maso na talíři polijte omáčkou a jako přílohu přidejte žampionovou směs.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 384,2kJ 3 313,1kJ
Bílkoviny 7,4g 63,8g
Tuky 5,1g 43,9g
Sacharidy 4,5g 39g
Cholesterol 24,1mg 207,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz