Bílá květáková polévka
Květáková polévka připravená v mléce s muškátovým květem a podávaná se slaninou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
0,3 lmléko
0,7 lvývar
100 gslanina
2 polévková lžícemouka hladká
500 gkvěták
podle chuti
pepř bílý mletý
květ muškátový
šťáva citronová
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a rozmixujeme na drobné kousky.
2.
Do hrnce vložíme květák, vývar z kostky, mléko, sůl, pepř a muškátový květ.
3.
V troše mléka rozkvedláme mouku a přidáme k polévce.
4.
Vše vaříme asi 15 minut (dokud není květák měkký). Na závěr polévku dochutíme citrónovou šťávou.
5.
Na pánvi orestujeme slaninu a část vložíme na každý talíř s polévkou.
Hodnotit recept: