Bílá květáková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bílá květáková polévka

40 min. | polévka | 1 091 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Bílá květáková polévka

Květáková polévka připravená v mléce s muškátovým květem a podávaná se slaninou.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,3 lmléko
0,7 lvývar
100 gslanina
2 polévková lžícemouka hladká
500 gkvěták

podle chuti

pepř bílý mletý
květ muškátový
šťáva citronová
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a rozmixujeme na drobné kousky.

2.

Do hrnce vložíme květák, vývar z kostky, mléko, sůl, pepř a muškátový květ.

3.

V troše mléka rozkvedláme mouku a přidáme k polévce.

4.

Vše vaříme asi 15 minut (dokud není květák měkký). Na závěr polévku dochutíme citrónovou šťávou.

5.

Na pánvi orestujeme slaninu a část vložíme na každý talíř s polévkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 269,3kJ 1 091,5kJ
Bílkoviny 3,4g 13,6g
Tuky 4g 16,3g
Sacharidy 3,3g 13,2g
Cholesterol 7,8mg 31,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz